Lördag 26 feb, 2011

Nu har har vi snart passerat 2 månader på det nya året
Tiden går fort när man har roligt. Jag har äntligen gått på lov, men detta betyder inte att jag kommer ligga på latsidan för det. Åker till fjällen tors-sön, sen är det dags för 3v praktik. Under denna tiden ska jag försöka hinna plugga ikapp allting och samtidigt hinna jobba och rida. Men det ska gå, jag ska prioritera bättre.
Dags att uppdatera min "To do-list".

I mån var det dressyrträning för C's del. Ryggning stod på schemat.
Var lite på och av i framridningen. Fick inte till det jämna stödet pga att han var så ojämn i bjudningen. Själva ryggningen gick väl sådär. Han vart så spänd utav ponnyerna som for omkring honom att det vart svårt för honom att fokusera. Därför bestod ryggningen mest utav tramp på stället och att han vart ojämn i stödet. Inget ridpass jag ärr speciellt stolt över, så vi lär oss utav det och blickar framåt.

I ons var det hoppträning för C's del. Reglering av galoppen och lydnad stod på schemat.
Han kändes lite stum i höger varv, speciellt i galoppen (märkte sedan att han fått lite tryck av sadeln). Så var ganska lätt i sitsen i övningarna. Lite överladdad häst i början.
Första övningen bestod utav att vi hoppade 2 räcken för att sedan gå in på volt och galoppera över 2 st bommar med 2 korta galoppsprång i mellan. Red 4-4 språng i mellan räckena. Sen kortade vi och red på 5-5. Efter som att C fortfarande är grön i utbildningen slutade vi just den övningen innan de andra började rida på 4-5.
Sen hoppade vi en 5½ med avbrott till trav för att sedan trava över några upphöjda bommar. Kändes fin i 5½, sen vart det lite svårt att få en mjuk övergång efter, så fick göra halt några gånger och sedan lägga en volt i trav. Lyfte fint över bommarna alla gånger!
Sen hoppade vi en 2-kombination med ett galoppsprång i mellan med räcke-räcke-oxer. Och före och i mellan låg det bommar som skulle hjälpa hästen att komma rätt. För att detta ska fungera är det ju en fördel om hästen inte är rädd för bommarna. C är väldigt misstänksam att hoppa hinder när det ligger bommar i mellan. Han hoppar, men det blir gärna lite vingligt och lite stark galopp. Vart bättre på slutet.

C efter träningen förra lördagen. Nöjd med avskrittning utomhus.

I går vart det jobb 16-24. Gick helt ok, men var trött när jag kom hem = somnade fort.
I dag blir det jobb 18.30-04-45. Är inte så jätte pepp på att jobba natt, men jobbar med bra folk så det ska nog gå bra. När man väl kommer dit brukar tiden rulla på.
Ska ta och äta lite lunch tror jag. Har börjat få riktigt ont i nacken, så ska nog värma på vetekudden en sväng..

Beställd, Ifor Williams transport + sadelskåp

Silverfärgade båda två.
Kommer förhoppningsvis om 7 v.Vad kan detta vara då?

Hmm...


Jo det är ju mina nya Eskadron Flexisoft ProSafe!
Föregående vecka

Tisdags: så var vi i Hemlingby hela dagen på friluftsdag. Sen vart det jobb till 02. När jag kom hem upptäckte jag att tempen låg mellan 39,4-39,7 = feber. Jippie!

Detta resulterade i att jag vart sängliggande i 3 dagar..

Men i lördags kunde jag äntligen gå ut. Detta firades med att träna för Cicci i 26-. Trots kylan var det inge kallt att rida, bara de första 5 min. Fokuset låg på att han skulle söka jämt stöd på båda tyglarna och vänta på mig.
Han var riktigt pigg, fick göra mycket övergångar för att han skulle lyssna på mig. Red lite på en 8-volt när jag travade fram, med övergång innan omställning till nya varvet. Var inte helt mellan hjälperna, men efter upprepningar vart han bättre formad runt skänkeln. Galoppen gick förvånandsvärt bra!! Har aldrig kännst så bra att jobba galoppen tidigare. Den är ju ganska jobbig att rida. Det är svårt att hitta jämt bjudning, bra rytm och ändå att han bär sig själv. Det blir lätt att han blir lång i formen och ökar farten. Var riktigt trevlig att rida på!!
Sen övades det på skolor längs med långsidorna. Fick inte riktigt till böjningen i början i höger varv, bogen ramlar lätt ut mot väggen. Men bättre inramning med vänster skänkel löste det sig relativt enkelt. Viktigt att jag tänker framåt hela tiden för att behålla takt, rytm och bjudning. Vänster varv gick riktigt bra. Fick understödja lite med ett ledande tygeltag med inre tygeln någon gång i början. Sedan vart ställning/böjning riktigt bra!
Testade att rida lite skolor på diaginalen. Och här märks det att han inte riktigt har rutinen än, det blir lite vingligt och tappar bitvis bjudningen. Då gäller det bara att förenkla, upprepa och öva vidare. Vart helt ok, till slut, men dem är ju ännu inte bra.
Testade även att göra några byten efter en längning på diagonalen. När han är tillräckligt tillbaka och väntar på mig, då byter han på lugnt och sansat på en gång. Men är han inte riktigt förberedd ökar han farten och gör ett "hopp"-byte. Detta kommer ju komma med rutin. Faktist första gången vi testade att göra byten, så han får godkänt! Var fortfarande pigg och alert efter ridpassets slut, så sakta men säker kommer han igång i kondition.
 
Kalles "outfit" idag.
Nu när han är dressyrhäst är det ju inget annat än vita benlindor och schabrak som gäller när det är dags att vara lite fin. Observera att jag rider i en allround sadel, detta är livet om man inte har en egen häst..

På söndagen vart det isrejs i Årsunda + skidåkning i Bomhus!


Skäms på mig!

Riktigt dåligt bloggande utav mig!
I morgon blir det både uppdatering och bilder. Just nu skriker sängen på mig..

Måndag 14 feb, 2011

Dressyrträning - 7 feb, 2011:
Förvänd galopp på båge/volt stod på schemat idag.
Kändes ganska bra på framridningen, vela inte riktigt ta stöd på båda tyglarna. Behövdes mer påskjut i bakbenen. Helt ok i galoppen, dock inte lika fin som veckan innan. Själva övningen gick ganska bra, lite mer självbärighet önskas, men det kommer ju sinom tid. De stunder han orkade samla sig och sätta under sig bättre gick det mycket bättre. Han vill ju gärna lägga sig lite i handen och öka tempot när det blir jobbigt. Sen när jag skulle bryta av till trav från den förvända blev han lite för på, och bytte galopp, med ett travsteg i mellan. Fick upprepa många gånger, men till slut förstod han vad jag vela utav honom. Så då gick det som en dans.

Hoppträning - 9 feb, 2011:
Lydnad stod på schemat idag! Både viktigt och nyttigt för Kalle.
Mycket bommar, övergångar osv. Han skötte sig över förväntan, trots att han var piggelin! Lite svårt att hoppa på volt, yttersidan vill ramla iväg, trots att ryttaren ramar in. Avslutade med att lägga upp galoppen och hoppa oxer-oxer med 5 galoppsprång imellan. Kalle var sååå fin ♥

Pay n' Jump, 12 feb, 2011:
Våran första hopp-start tillsammans.
Banan bestod utav 7 hinder, 8 språng. Allt ifrån rättuppstående med vattenmatta till oxer med grindar osv. Hoppade 0,90 m, och det gick över förväntan! Felfritt och med en bra galopp genom hela banan, duktiga Kalle ♥
Lägger upp lite bilder, dock från film, men ändå.Dagens dressyrträning:
På schemat stod det skänkelvikningar, mycket nyttigt för Kalle.
Något jag har tänkt på de senaste gångerna vi har gjort trav-övningar, det är att han gärna blir lite "back" och inte riktigt går fram för skänkeln. Jag gissar på att det är ett sätt att försvara sig på. Men det kan vara grymt svårt att fokusera på själva övningen när han håller på med att slå över i galopp osv, men det är väl som med allt annat, det kommer när han blir starkare. Viktigt att jag rider taken, men lagomt. Om jag själv rider en för snabb takt kand et få honom ur balans, och det stärker honom inte alls.
Men helt ok i övningen idag, stundtals riktigt fin, men ibland stretade han emot. Han var ganska pigg idag, troligtvis p.g.a. kylan, så han visste inte riktigt var han skulle göra av benen alla gånger. Svårt i detta fall att fokusera på uppgiften, men man får ta det med en klackspark ibland.
Dock var han fin när vi skulle avsluta med att länga på steget. Varje vecka blir han bättre och bättre på att skjuta på men bakbenen!

Dagens övning

I morgon

då börjar jag om!
Bättre uppdatering, fokus på skola, träning/tävling och jobb

Är du med?

Brusella.blogg.se


Emelie Svensson


Snobbryttarna
 
Tess Klintestam

Karin Warnmark


Lördag 5 feb, 2011

Klockan är redan 5, och jag har inte gjort något vettigt..
Sällan, men får göra ett ryck nu. Det som behöver göras är:
- Städa köket
- Städa sovrummet
- Plugga körkortsteori
- Plugga till prov
- Skriva inlämninsarbete

Gårdagen spenderades ute på Lervik med skolan. Knoppning innan ridningen. Markarbete stod på schemat, med Churchill, gick helt ok. Hästen var avslappnad och lösgjord efter passets slut, Molly nöjd = Fanny nöjd. Bandagering, knoppning osv efter lunch. Sen jobb på kvällen!

Nu måste jag slita mig, jobbar i morgon också så jag måste verkligen hinna färdigt det på "listan" ovan..

Torsdag 3 feb, 2011

Var i stallet strax efter 7. Stalltjänst hela dagen, hann även med att städa i ridhuset, vid hindermaterialet, läktaren osv. Har även agerat hinderpersonal, det tar sig. Ska försöka strukturera upp livet. Känns som att allt är i oordning (stav?) men det löser nog sig, kan vi alltid hoppas. Tänkte sätta mig ner och planera de närmaste dagarna. Sen ska jag ta en dusch, fika och plugga lite. 

Är det här hopp-ryttarnas uppfattning om dressyr? Hihi*

Onsdag 2 feb, 2011

Ledig på fm. Otroligt skönt!
Åkte till körskolan och bokade körtider, nu ska jag lägga ner lite energi så att jag kan ta körkort. Sen ut till Lervik på specialidrott efter lunch. Red Kaswik för Molly, gick helt ok. Hästen var brunstig och märrig, men det får dem vara ibland. Vart bättre på slutet iallafall. Sen hem och byta kläder osv. Träffade Karlsson senare på em! Alltid härligt med Karlsson&Claesson onsdag!
Hoppträning med C senare på kvällen. Han hoppade otroligt fina språng idag! Vi tog oss igenom en bana med 8 hinder, 9 språng, men en trippelbarr inkluderat + titthinder. Alla som känner mig vet att jag är livrädd för att hoppa trippelbarr. C var så fin ♥

Sön-tis, feb 2011

Sön: Var med Jenny till Storvik när hon skulle tävla. Hon och Popcorn var så duktiga! Felfritt i deras första start tillsammans. Sedan när vi åkte hem med hästen åkte vi tillbaka och tittade på de andra fältis-ekipagen.

Karlsson och Popcorn efter en lyckad tävlingsdebut

Mån: Var inne på skolan på fm. Efter lunch gjordes filmen till vårt projekt klart. Senare på em åkte jag ut till stallet. Var in och köpte kort.kilar till stövlarna. Vart 2 par, så nu kommer jag upp 2 cm i stövlarna.
Dressyrträning med C på kvällen. Började rida in Cavallo stövlarna, och det kändes. Hästen var känslig och fin, trots handikapp-ryttaren som satt på ryggen. Efter en stund vart stövlarna lite mjukare så då gick det att rida hyfsat bra ändå. Riktigt fin i vänstergaloppen idag!! Öka, minska, öka, minska.. Inga problem! Höger var helt ok, kände att jag hade behövt rida den lite mer. Han blir lätt lite "back" i höger varv, så jag måste hela tiden tänka på att rida på framåt. Red lite förvänd galopp på båge längs långsidan.

Galopp, dock tagen i fel "sekvens". Men det är ju alltid fint med inre fram ner.. Haha..
Tis: Skolan på fm, vi redovisade vårat grupparbete. Sen efter lunch åkte jag med pappa till stockolm och uppsala. Körde bil hem ifrån stockholm, det var en uppslevelse att köra i stockholmstrafiken vid middagstid. men det gick bra. Köpte en ny jacka och ett par skor också..

Skorna, riktigt sköna

RSS 2.0