5 + 6 januari 2012

Vart inte tid att blogga igår!
Kom hem ganska sent så duschade bara lite snabbt innan det var dags att krypa ner i sängen.
Red på ganska effektivt under fm+em. Sedan åkte en av "mina" träningshästar till sin nya ägare i Göteborg. Lite senare åkte jag och provred ett sto f.08. Var trevlig och väldigt snäll, så vi får se.

Annonsbilden på Dutt mi watt, även kallad Duttan

Idag så har jag jobbat halvdag. Vi hann inte vara lediga mer den här veckan då vi är en man kort.
Så har jobbat fram till ca kl. 13. Mattias är hos Sanna och har träningar. Så 8 hästar har bara gått i hage, en har sprungit på lina och resten har ridits. För tillfället har vi 27 hästar i stallet, varav 22 ska motioneras i princip varje dag. De som inte motioneras är fölet, tre st 2-åringar (ska börja ridas i höst), Sandra 42 år gammal och en häst som för tillfället är behandlad. Har vart riktigt skönt att ha jobbat ½ dag. Tog en dusch runt 2-tiden och har bara tagit det lugnt och lagat mat efter det. Ska slå på något avsnitt av The big bang theory och ladda inför en ny härlig arbetsdag här på Hviderups Gods!

4 januari 2012

Idag var det jobbigt att kliva upp ur sängen. Somnade ganska sent så sängen kändes väldigt mysig!
Har ridigt ett par hästar idag. Mattias har även tränat två stycken. Har fortsatt mitt eviga tvättande av benskydd och täcken. Men jag måste säga att jag var nöjd när jag va klar! En häst har vart på besiktning, så förhoppningsvis flyttar han till sitt nya hem i morgon. Han är en av "mina" träningshästar så kommer sakna honom! Har vart och handlat och tankat upp fulltank i bilen, så kännder mig rätt nöjd med mig själv. Handlade godis för 70:-, haha!
Ska krypa ner i sängen och kolla på lite Big bang theory, men tänkte först visa lite bilder på våran sadelkammare. Kassa mobilbilder, men alltid roligare än ingen alls.

"Tavlan" Här skriver vi upp allt som gäller hästarna.
Vardagstränsen och vardagskandaren

Till vänster: Schabrak och skydd som används vid finare tillfällen. 
Till höger: Tävlingskandaren och tävlingstränsen + massa lädergrimmor, bett, fikahörna m.m.


En del av sadlarna, tävlingsschabraken, tävlingslindor och alla träning/vardagslindor och paddar

Vardagsschabrak, täcken, skydd, gramaner, stövlar, spön m.m.


3 januari 2012

Är så grymt irriterad på designen som inte vill fungera!
Och min nya kamera har gått sönder så blir inte så mycket bilder på några dagar, men ska lämna in den så fort jag är ledig! Ska försöka knäppa lite med mobilen, kassa bilder, men alltid något.

Igår så reds det ett par hästar. En fick springa lite på lina. Hann med att tvätta en massa stalltäcken och bada en häst. 4 hästar var lediga så hann därför med mycket som man inte hinner annars. Alla som var lediga fick svansarna schamponerade och benen tvättade.
Satt och försökte fixa med designen på bloggen igår, men när klockan var halv 11 gav jag upp. Kliver ju upp innan 6 så måste hinna få några timmars sömn.

Idag så reds det en massa hästar. Har fortsatt att tvätta en massa täcken och badat + friserat en häst som ska på besiktning i morgon. En av hästarna har rakats och fått flytta in i stallet från uteboxarna, så förmodligen står han och bråkar med nya boxgrannen nu. En ny häst har kommit, ända från Edsbyn. Smeknamnet som fick stå på tavlan blev helt enkelt "Edsbyn". Hann även träna nu på kvällen för Mattias. "Narkolepsi-hästen" fick guldstjärna idag! Jobbade fint med sina tempoväxlingar och byten!

Nu släcks lampan här på Hviderups gods!

First Date, en av min pappas kompisars hästar

2 januari 2012

Är så grymt trött. Får skjuta upp blogg-inlägget till i morgon.
Sov gott på er!

1 januari 2012

Hoppas alla hade en superbra nyårsafton!
Började jobba halv 7 i morse och har hållt igång till halv 8 nu på kvällen. 6 hästar motionerade idag, mjukstart! 6 hästar har även vilat och endast gått i hagen så har även hunnit med att tömma soprummet på all plast m.m. och putsat alla sadlarna och tvättat av alla galler + boxdrörrar. Invigde mina nya gummistövlar idag, sååå härliga! Väldigt smidigt att bara byta när det är dags att rida. Har hunnit med att städa nu på kvällen, betalat räkningar och tvättat. Känner mig redo för det nya året! Struktur, effektivitet och noggranhet är mina riktlinjer detta år!
Nu blir det ett avsnitt av The Big Bang Theory innan vi släcker lampan.

Har saknat min boyfriens när jag vart i Gävke. Kolla, hur kan man motstå sötnosen?

RSS 2.0