22 augusti

Blöta halmbalar sammafattar dagen!
Efter morgonrutinerna gick vi upp på loftet för att rulla in halmbalar inför vintern. Pga regn så var det blöta och tunga.. Tur att vi hade manpower i form av M! Detta höll vi på med i omgångar fram till klockan två på eftemiddagen. Lekte även med lill-E medans vi fick lite hjälp med halmen. Av mina hästar så har även en häst tränats, en skrittat, två ridits och tre vilat. Red även Dennis på em en sväng i ridhuset. För att ha vilat i tre dagar sprang han på helt okej. Lite orolig i kontakten, men han blir ju lätt det när han har för mycket energi i kroppen. Efter att ha jobbat en stund vart han dock bättre. Red ganska okomplicerat med lite skolor, förvänd galopp, byten och tempoväxlingar. Nu står han nybadad med nyköpt stalltäcke och mumsar på sitt kvällshö. Själv har jag precis ätit middag och ska dra mig över till min andra hälft innan en ny arbetsdag vänta!

Gefte Dagblad skrev ju ett reportage om mig för ett tag sedan:
Länk till reportaget i GD!

GDs bild i reprtaget

Dock finns det litesom inte riktigt stämde i reportaget:
1. Hippologen går inte på distans, berättade att jag tänkte läsa ekonomi på distans..
2. Red och hanterade 2 hästar/moment (inte 3)..
3. På hästhanteringen sprang jag på, så jag var den enda som fick springa ett varv. De andra fick springa 2..

21 augusti

Då är första arbetsdagen avklarad! Jobbar numera hos DressyrEssen så mycket nya rutiner och ca 20 nya hästar. Dagen har rullat på ordentligt och vi var klara vid 4-tiden. Av "mina" hästar så har fem ridits, en har longerats och två har vart lediga. Har en stackars treåring som gjort illa sig på bete som står och väntar på operation, så för tillfället är han förvisad till sin box. Dennis fick vila idag eftersom att han stod på transport så länge igår, så endast hagvistelse för hans del! Har hunnit åka och handla, städat badrum m.m. nu efter jobbet så nu borde jag ta mig i kragen och laga lite mat! Har köpt jordgubbar och nötcreme för att överraska finaste!

20 augusti

Dagen har bara bestått utav att sitta framför ratten. Men nu är jag nere i Skåne i mitt nya hem! Dennis mår bra efter resan och har fått promenera nu på kvällen. Själv ska jag hoppa in i duschen och fixa i ordning lite innan sängen väntar. I morgon är första dagen på nya jobbet, spännande! Ska skriva lite ordentligt i morgon, men tänkte bara titta in här och säga att vi har överlevt bilfärden söderut innan det är dags att krypa ner i sängen!

18 augusti

Efter middagen på stan igår så vart det mys framför elden, så grymt mysigt!
Idag så tog jag och Dennis en tur i spåret. Mycket galopp och även något småskutt över stock och sten. Även fast han fick ledigt i två veckor så känns han mjuk och fin i kroppen och riktigt fräsch. Dock måste jag säga att jag själv är i riktigt dålig kondition! Efter att ha stått upp i hoppläder två varv i spåret så brann det i vaderna och ansiktet hettade ganska rejält. Tur att man ska ner och jobba snart! Har även packat ihop ute i stallet och tvättat det sista inför flytten tillbaka ner till Skåne. Vart middag tillsammans med K ikväll, kvalité kallas det! Alltid lika trevligt!

I Ericsberg har placeringarna rullat in under dagen!
- Mattias och Brisbane, andrapristagare i FEI Grand Prix
- Ebba och Yantuge, tredjepristagare i Intermédiaire IB


Heja Hviderup i Lag SM!!!

17 augusti

Glömde ju helt bort att skriva igår att vi hopptränade en sista gång innan vi åker ner till Skåne igen! Hoppade en serie på medellinjen med tre räcken som vi höjde upp eftersom. Kändes riktigt bra, han verkligen sög tag i hindren. Avslutade sen med att hoppa oxer-räcke kombination. Han har verkligen ett hjärta av guld! Om jag råkar lägga honom lite fel så rättar han till det själv och hoppar ändå. Han har fått tagit det lugnt i ca två veckor efter tävlingen för att han skulle hinna få lite sommarlov innan det är dags för jobb igen, så vi tog det ganska lugnt och hoppade inte allt för många språng.

Idag så fick I testa att rida honom. Red lite dressyr på stora utebanan och fick även testa att hoppa något skutt. Samma där, om I råkade läga honom fel så reder han ut situationen själv, vilken häst jag har! Var roligt att se någon anna rida honom, det händer ju inte allt för ofta. Inte för att han är svår att rida, utan för att han är så rolig att rida att jag sällan vill låna ut honom! Efter ridning så får han som vanligt en välförtjänt dusch, beta lite på ängen och en massa rykt!

Ebba, Mia och Mattias är på Ericsberg i helgen och tävlar, bland annat Lag SM! Det har börjat bra för Hviderup ekipagen. Både Mattias och Ebba slog till med seger i respektive klass på Caramelle och Wennica!!

Ikväll så är det tänkt att vi ska äta middag ute eftersom att jag åker ner till Skåne igen om ett par dagar Har en känsla att det blir Churchstreet.

Mattias och Caramelle, vinnare i FEI finalprogram för 5-åriga hästar


Ebba och Wennica, vinnare i MSV:A 1

Updade om vad som hänt, del 2

Väl hemma i Gävle hann vi inte mer än att landa innan det var dags för Hannas möhippa! Dagen började med att den blivande bruden fick klä ut sig till ko och sälja mjölk på stan. Målgruppen som hon fick mest framgång med var barnfamiljer och äldre män. Hmm.. Gulliga barn och gubbsjuka äldre män, haha!
Sedan blev det vinprovning på Helt Enkelt och mys uppe på Fjärran Höjder Relaxen för att sedan åka tillbaka för middag på Helt Enkelt. Grymt god mat! Har åkt dit flera gånger efter och maten har vart precis lika god. Efter det blev det förfest hos A innan krogen. Sammanfattningsvis en grym dag och kväll!

Kossan med sina bjällror

En del av möhippegänget

En vecka efter möhippan var det dags för bröllop!

Hela möhippegänget, dock försvann M lite på hörnet

Finaste H och D

Det här måste ju vart det snyggaste kortet som togs under dagen

Jag tillsammans med finaste H

Efter någon vecka så kom även att antaningsbrev från SLU = jag hade blivit antagen till hippologen!

Därefter rullade jag till Falsterbo för att heja på Ebba, Mia, Mattias & Co'. Grymt fina tävlingar som vanligt. Alla som har vart i Falsterbo under FHS vet vad jag pratar om.

Sen har jag och Dennis hunnit komma iväg på en hopptävling med en lyckad debut, vinst! Fick väldigt mycket beröm för hur fin och välriden han var! Alltid roligt!


Sedan när S fick semester så åkte jag upp några dagar till Sundsvall. Väldigt mysigt måste jag säga. Efter det följde S med mig tillbaka till Gävle för lite party!

Sammanfattningsvis få har jag haft en fantastisk vår/sommar! Snart drar allvaret igång igen, men det är ju lika roligt för det. Man håller ju på med det man tycker är roligt! Förhoppningsvis så kommer jag kunna hålla i det här med bloggandet, hösten ser inte ut lika som tidigare!


Updade om vad som hänt, del 1

Nu var det riktigt länge sedan sist! Närmare bestämt 8 månader sedan. Tiden går bra fort när man har roligt! Ska försöka sammanfatta lite kort vad som hänt efter det senaste blogginlägget som skrevs i början på januari.

Förra vintern fick jag för mig att jag skulle köpa en häst. Var ju som sagt och provred en unghäst som var f. -08 (står i föregående inlägg) men kände att det var för mycket jobb innan den skulle vara färdig för tävling. Så i februari åkte och provred en valack f. 04 som kändes riktigt fin, oriden och inte så musklad, men känslan när man red var bra. Så det hela slutade med att det vart besiktning på Löberöd hos Staffe! Dock visade den en lätt hälta samt urkalkning i framhovarna och en lös benbit i ena bakhasen så därför blev det inget köp. Efter det bad jag Staffe hålla ögonen öppna ifall han skulle hitta någon häst som skulle kunna passa mig.

I mitten av mars så åkte jag till Löberöd för att jag skulle få några papper påskrivna åt Mattias. Då utbrister Staffe att han har en häst åt mig och det var bara att provrida. Dagen efter var jag ledig så då åkte jag tillbaka till Löberöd och provred en fux valack. Den var inte riden så mycket den senaste tiden så trimmade lite lätt och hoppade något språng. Gillade hästen skarpt så det slutade med att på kvällen så åke vi och hämtade honom och jag kunde numera kalla mig hästägare!!

En av de första bilderna på Mr Deniro, till vardags kallad Dennis.

Cirka två veckor efter att jag köpt Dennis så är det dags för Mattias att åka till Anky van Grunsven i Holland och träna. Dagen innan han ska åka lyckas en av hingstarna sätta tänderna i mitt knä och mosa det ganska rejält. Det hela slutade med sjukhusvistelse och hoppandes på kryckor. För tillfället så var det bara jag och en praktikant som jobbade så summan av det hela blev en minisemester för de flesta hästarna. En kompis till mig var supersnäll och motionerade Dennis några dagar så att han skulle hålla igång.

Tiden efter det bara rullade på. Var bara jag och Mattias som jobbade så ett tag var vi två presoner på över 30 hästar. Dagarna var ganska kämpiga. Man var inte så sugen att ställa sig och städa/laga mat när klockan var efter 23. Men helt plötsligt vart det juni och dags att sätta sig på tåget mot Strömsholm för antagningsprov till hippologen. Magkänslar efteråt var väl sådär, men kände ändå att det gått ganska bra.

Helgen efter vart det dags för födelsedagsfirande i Gävle, jag hade ju fyllt 20 år och fick gå på systemet! Hade med mig en kompis nere från Skåne som fick prova på Gävles nattliv! De tre dagarna i Gävle var värt guld!

Jag och S efter min debut på Systembolaget!

Efter några veckor var det dags för hemfärd mot Gävle för semester och självklart skulle Dennis med. Vi lyckades fastna i två st bilköer så körtiden vart ca 12 h..

En nöjd och glad Dennis vid lunchstopp på Max någonstans på Sveriges karta

Mvh, Fanny

RSS 2.0