Fredag 19 augusti, 2011

Igår vart det lite shopping. Slutshoppat denna månad för min del..
2 st t-shirtar från Equiline


En ny vardagskamera, Canon 220 HS
Canon IXUS 220 HS India
Körde även ut lite saker till stallet som skulle in i skåpet.
Sen kom nästa fråga, hur ska jag få in allt i skåpet?

Fick flytta om lite här och lite där, men det löste sig! Behöver dock städa ordentligt i skåpet. Tänkte sälja av lite saker som inte används.
Före - Efter
 

Tisdag 16 augusti, 2011

Igår vart det ju som sagt en sväng på stan med Linnea ♥ träffade även Linda ♥
Hittade ett par grymt snygga skor som jag tittat på ganska länge, och nu när de va på rea så, why not? Vart fika på Wayne's Coffee. Sen hem och fika lite innan ja åkte ut till stallet. Vart ett pass på dressyrbanan ute med ponnyn. Va grymt fin att rida! Mjuk och fin redan när jag satt upp. Kunde byta varv, övergångar, igångsättningar, skänkelvikningar fram och tillbaka på kvartslinjerna och hon arbetade på en en bra avslappnad form. Red bara i ca 30.40 min eftersom att hon va så duktig. Bra avslut på våran lilla tid tillsammans!

Skorna, love them!

Måndag 15 augusti, 2011

I lördags var en riktig far & dotter-dag. På morgonen hämtade pappa mig och vi åkte till stallet och red ut en sväng. Vilken kung till far jag har! Han har inte ridit på flera år, hästen bockar (ganska rejält) och pappa löser det med lätt sits och en klapp på halsen. Ponnyn skötte sig riktigt bra! Lugn och fin hela turen, tor hon uppskattade galoppen. På kvällen vart det tennis och lite trevligheter.

Igår vart det dressyr i ridhuset. Kom loss mycket fortare, övergångarna va bra. Fick rida mycket halvhalter men efter det satt skänkelvikningarna som en smäck! Vart lite protest när jag bad om mer självbärighet genom att rida skolor, men efter lite om och men fick vi till några hyfsade (jag har sett värre om jag uttrycker mig så). Mjuk och fin ponny i slutet av passet! Gav spåret en omgång på kvällen. Dock släcktes lamporna, tur att jag hade sällskap!

Idag blir det en sväng på stan med Linnéa. Way to long since last time. Men så blir det när man flyttar. Sen ut till ponnyn och kanske lite mys ikväll. Vem vet, man märker..

Far min i lördags på hästryggen!

Update torsdag

Idag vart det ett galopp-pass i skogen. Duktigt ponny som jobba på bra i lång och låg form. Vart lite småspringig stundvis, så fick rida lite övergångar. Skrittade av en bra stund för hand efter för att hon skulle komma ner i flås. Kyla benen efter det och när hon torkat fick hon nattlindor.
Nu ska jag hoppa in i duschen, ska ner på Sommaryra med Fredrik!

Såhär blir bilden när man försöker knäppa på en hyperaktiv ponny.. Allt får inte plats

Torsdag 11 augusti, 2011

Igår vart det ett nytt dressyrpass på ponnyn på banan, med tredelade och remont.  Satte lite mer press idag, red mycket lösgörande. Hon tyckte det vart jobbigt studtals och vart lite stark. Genom att mjukt göra halt och fortsätta löste detta sig, efter en tag kunde ja rida igenom det. Duktig ponny! Märktes att hon tyckte det var jobbigt. Efter ett tag sökte hon mycket stöd i handen, så fick tänka mycket framåt uppåt. Skrittade även idag av en sväng ute.
På kvällen vart det 5 km uppe i H-by spåret. Efter det åkte vi till söder och bakade! Kladdkaka (dubbel sats) med jordgubbar och grädde! Hur gott lät inte det? Tittade även på "Love and other drugs", ganska bra film.
Jake Gyllenhaal är ju bara för snygg!
Lite senare blir det ett galopppass i skogen för ponnyn och ännu senare ett pass i spåret för min egen del.

Tisdag 9 augusti, 2011

Har vart en vecka i Grekland. Kommer bilder, troligtvis i morgon. Kom hem igår och från och med idag är jag med ponny i en vecka, ägaren är bortrest. Ett D-ponny sto, haflinger som gått Lag SM i hoppning.
Red lite dressyr i ridhuset, ca 40 min på 3-delade med remont.
Red ganska kravlös och ”enkelt” eftersom att jag aldrig ridit henne innan. Red mycket övergångar och testade gas och broms. En del jobb på volt för att få jämt stöd på båda tyglarna och för att hon inte skulle kunna tappa bogarna på böjt spår. Släppte till riktigt bra, relativt fort. Skritt, trav och galopp. Hon var riktigt trevlig att rida! Ska se fram emot att se hur hon är i morgon. Skrittade av en sväng ute. Hann även med att mocka en del av hagen, tar resten i morgon.

Pigg ponny redo för ett dressyrpass!

RSS 2.0