Bilder - Hofors 25 april, 2011

Bilder från lite olika delar utav dagen:

Haha, han har börjat med att slappna av i överläppen i galoppen..

Jenny var världsbäst som groom! Hade koll på allting, hade med sig allt som skulle med och på det hann hon filma, knäppa kort och fixa mitt hår!
♥ Tack för hjälpen världens bästa Karlsson ♥

Underbara häst ♥

Måndag 25 april, 2011

Idag var det ju som sagt tävling i Hofors!
Åkte ut runt halv 8 till stallet och mockade, fixade i ordning sakerna, knoppade osv. Lämnade stallet runt kvart i 10. Han gick rätt in i transporten, duktig häst! Jag körde idag, och vi kom som planerat till Hofors halv 11. Det tog lång tid att fixa håret, så vart inte så lång framridning.. Men jag stressar inte upp mig i onödan för det. Första starten för mig var kl. 11.44. Han kändes lite mot skänkeln i första klassen, men gick helt ok. Han gick bättre än vad procenten visade..
Efter jag ridit var det bara in med hästen och slappa i solen några timmar! Hur skönt som helst, vi hade tur med vädret!
Till andra klassen var vi lite mer förberedda, så då hann jag rida fram i ca 30 min. Helt lagomt, inte för mycket och inte för lite. Han var väldigt lösgjord och avslappnad så han var ganska okomplicerad att rida. Inne på banan så bestämde jag mig för att skruva upp tempot och han vart riktigt fin att rida. Hade 3 ganska grova missar.. Fattade galopp i serpentinbågarna, bröt av en gång i hörnet och därför vart längningen inte så bra. Hade snitt på 7:or och 8:or, men drog ju ner hemskt på missarna, så därför sjönk ju procenten.. Synd, annars hade det nog blivit en toppplacering. Men han kändes jättebra, så jag är nöjd!

Resultat
Första klassen, 61,852 %
Andra klassen, 5:e plac 66,552 %

Har inte fått några bilder/filmer av världens bästa groom/fotograf: Jenny Karlsson, än.
Men bjuder på en bild så länge som kom in i mailen nyss!

Söndag 23 april, 2011

Nu är jag slut som artist!
Hästen står iallafall ny duschad i stallet, schabrak/lindor tvättade, sadel/träns/stövlar m.m. är putsat och nu ska även jag hoppa in i duschen.. Laddar inför en tävlingsdag i Hofors med världens bästa Karlsson ♥

Lördag 23 april, 2011

Gårdagens pass vart lite ändrat. Vart så att jag skulle börja jobba 8 idag (sön) istället, så därför jobbade jag 16-21 igår. Och idag vart det jobb mellan 8-16.40 typ. Sen åkte jag till stallet en sväng och red C nere på den stora utebanan. Samma jobb som tidigare i veckan, men nu ökade vi svårighetsgraden i den förvända galoppen. Fortsatte även med att jobba på att länga traven och galoppen. Vart ganska bra ändå på slutet, men det krävdes dock lite övertalning. Duktig pojke som jobbat på riktigt bra denna veckan! I morgon hoppas jag på lite trimm med chefen, får se hur dagen artar sig..

Tävlings outfiten

Efter önskemål..

Jag
Hjälm: Charles Owen W. Classic
Plastrong: Equi Design
Skjorta: Treadstone
Kavaj: Pikeur
Hanskar: Roeckl Vesta
Skärp: OS
Ridbyxor: Equiline Polly
Strumpor: KL stövelstrumpa
Stövlar: Cavallo
Sporrar: Sprenger

Calito
Träns: Lackat med blå/gul swarowskipannband
Schabrak: Mia's RS

Fredag 22 april, 2011

Har vart i stallet en sväng och trimmat C, fick t.o.m. tag på han i hagen!
Fortsatte på samma arbete som igår nere på stora utebanan, men mycket övergångar och fattningar och sen även lite förvänd galopp. Skötte sig siktigt bra, var mycket mer loss idag! Tempoväxlingarna gick väl lite si sådär, men efter ett tag blir de bättre och bättre. Han har ju väldigt svårt att bära sig själv, så då när jag kräver att han ska göra det annu mer så blir det jobbigt. Men han avslutade bra, så jag är nöjd. Skrittade av en sväng ute, vilket var uppskattat.
Nu ska jag hoppa in i duschen innan det är dags för jobb, 16-24. Ska försöka få mig något att äta och lite sol innan också!


Torsdag 21 april, 2011

Jag kom precis på mig själv att sitta i mörker framför datorn..
Har ju vart lite dålig uppdatering, men har inte funnits mycket tid.
C laddar inför tävlingen på måndag, startar sist i första klassen.
Idag fick han gå ett lösgörande pass nere på stora utebanan. La mycket utav fokuset på övergångar och fattningar, som efter ett tag vart riktigt bra. Red även lite förvänd galopp och lite diagonaler för att rakställa osv. Han vart riktigt runt och fin i högergaloppen, som han normalt sett har väldigt svårt för.
Han var positiv över lag och jobbade på riktigt bra! I morgon tror jag att fokuset ska ligga på tempoväxlingar. Får se lite hur han känns.

Dressyrträning 19 april, 2011

Fick en förfrågan om att visa dagens outfit..

Jag
Hjälm: GPA Sweden
Pike: Kingsland Sweden
Skärp: OS
Handskar: Roeckl Vesta
Stövlar: Cavallo
Sporrar: Sprenger

Calito

Träns: Lackat med  blå/gul swarowskipannband
Schabrak: Mia's RS
Lindor: Protector

Här kommer lite bilder från olika delar av träningen. Formen varierar lite beroende på arbete, låg-tävlingsform..


Lite lätt i bakdelen? Haha


Ligger på lite?
Ny header

Den gamla:


Den nya:

Sneakpeak

Från gårdagens träning, mer bilder kommer i morgon

Måndag 18 april, 2011

Nu är det påsklov!
Det är verkligen behövligt, har hur mycket som helst att plugga. Ska verkligen ta tillvara på denna vecka, så därför kommer den endast inehålla plugg, häst och lite jobb. Var in till Christina och hadlade lite ur vår-kollektionen. Så det vart en pike, keps och strumpor. Har även beställt lite saker på nätet som kommer att användas på tävling, hoppas de hinner komma innan nästa måndag. Fick även ett brev att mitt körkort kommit, så ska åka och hämta ut det idag tänkte jag. Så slipper man ha med sig leg. och körkortsintyget..

Framsidan på tröjan


Baksidan på tröjan

Bara för att..

jag har tagit körkort idag!


Anmäld - Mål 25/4

Typ av tävling: Lok. dressyr
Klubb: Hofors Ridsällskap
Klass: LC:1 & LB:1
Förväntningar: Försöka få honom avslappnad trots att det är första gången han åker bort. Försöka hitta flytet genom hela programmet och se till att ha honom mellan hand och skänkel.
Se till:
- Att rida mycket övergångar/fattningar på framridningen för att han ska vara kvick i hjälperna! 
- Tänka låg i formen i fattningarna
- Att försöka ha jämt stöd på båda tyglarna
- Ställa ordentligt i bågar och hörn
- Se till att han är framme för skänkeln
Procentliga mål: Godkänt %
Med tanke på att det är första borta tävlingen för oss och andra tävlingen tillsammans

Självklart har man bästa groomen, Jenny Karlsson med sig hela dagen 


RSS 2.0