Måndag 14 feb, 2011

Dressyrträning - 7 feb, 2011:
Förvänd galopp på båge/volt stod på schemat idag.
Kändes ganska bra på framridningen, vela inte riktigt ta stöd på båda tyglarna. Behövdes mer påskjut i bakbenen. Helt ok i galoppen, dock inte lika fin som veckan innan. Själva övningen gick ganska bra, lite mer självbärighet önskas, men det kommer ju sinom tid. De stunder han orkade samla sig och sätta under sig bättre gick det mycket bättre. Han vill ju gärna lägga sig lite i handen och öka tempot när det blir jobbigt. Sen när jag skulle bryta av till trav från den förvända blev han lite för på, och bytte galopp, med ett travsteg i mellan. Fick upprepa många gånger, men till slut förstod han vad jag vela utav honom. Så då gick det som en dans.

Hoppträning - 9 feb, 2011:
Lydnad stod på schemat idag! Både viktigt och nyttigt för Kalle.
Mycket bommar, övergångar osv. Han skötte sig över förväntan, trots att han var piggelin! Lite svårt att hoppa på volt, yttersidan vill ramla iväg, trots att ryttaren ramar in. Avslutade med att lägga upp galoppen och hoppa oxer-oxer med 5 galoppsprång imellan. Kalle var sååå fin ♥

Pay n' Jump, 12 feb, 2011:
Våran första hopp-start tillsammans.
Banan bestod utav 7 hinder, 8 språng. Allt ifrån rättuppstående med vattenmatta till oxer med grindar osv. Hoppade 0,90 m, och det gick över förväntan! Felfritt och med en bra galopp genom hela banan, duktiga Kalle ♥
Lägger upp lite bilder, dock från film, men ändå.







Dagens dressyrträning:
På schemat stod det skänkelvikningar, mycket nyttigt för Kalle.
Något jag har tänkt på de senaste gångerna vi har gjort trav-övningar, det är att han gärna blir lite "back" och inte riktigt går fram för skänkeln. Jag gissar på att det är ett sätt att försvara sig på. Men det kan vara grymt svårt att fokusera på själva övningen när han håller på med att slå över i galopp osv, men det är väl som med allt annat, det kommer när han blir starkare. Viktigt att jag rider taken, men lagomt. Om jag själv rider en för snabb takt kand et få honom ur balans, och det stärker honom inte alls.
Men helt ok i övningen idag, stundtals riktigt fin, men ibland stretade han emot. Han var ganska pigg idag, troligtvis p.g.a. kylan, så han visste inte riktigt var han skulle göra av benen alla gånger. Svårt i detta fall att fokusera på uppgiften, men man får ta det med en klackspark ibland.
Dock var han fin när vi skulle avsluta med att länga på steget. Varje vecka blir han bättre och bättre på att skjuta på men bakbenen!

Dagens övning

Kommentarer
Postat av: Tess

haha oj vilken hoppglad ponny det ser ut att vara ;-)

2011-02-15 @ 19:57:33
URL: http://ponnynmarks.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0